Natečaj: Z leti še vedno zavzeti

Z leti še vedno zavzeti je priznanje zaposlovalcem, ki pozornost namenjajo starejšim zaposlenim, poznajo njihov potencial ter cenijo njihove izkušnje, znanje in delavnost.

Demografski izzivi dolgožive družbe? Pomanjkanje delavcev z ustreznimi izkušnjami? Rastoča potreba po kadrih? Odgovor se skriva v potencialu starejših zaposlenih, česar se podjetja vse bolj zavedajo.

Če tudi vi pozornost namenjate starejšim zaposlenim, skrbite za njihov razvoj, poznate njihov potencial ter cenite znanja in izkušnje, ki jih imajo, vas vabimo, da se prijavite na natečaj.

O priznanju in natečaju

SPP: Z leti še vedno zavzeti je priznanje zaposlovalcem, ki pozornost namenjajo starejšim zaposlenim, poznajo njihov potencial ter cenijo njihove izkušnje, znanje in delavnost.

Za priznanje se lahko potegujejo podjetja, ki izvajajo ukrepe za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih, uravnoteženo skrbijo za njihovo osebno rast in razvoj, jim zagotavljajo primerne delovne pogoje ter jim omogočajo, da uresničijo svoje potenciale.

Natečaj SPP: Z leti še vedno zavzeti, ki poteka pod okriljem projekta Zlata nit, organiziramo in izvajamo v sodelovanju z Javnim štipendijskim, razvojnim, invalidskim in preživninskim skladom Republike Slovenije v okviru njihovega projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI.

Delite dobro prakso – postanite zgled in spodbuda tudi drugim!

Pogoji in kriteriji izbora

Središče natečaja na podlagi raziskovalnih ugotovitev predstavlja odnos do starejših sodelavcev in njihovega prispevka k rasti in razvoju podjetja. Za pridobitev priznanja mora podjetje izpolniti pogoje v štirih dimenzijah:

Podjetje ima zaposlenih vsaj 15 % sodelavcev starejših od 45 let.

V primeru, da imajo zaposlenih le pet ali šest oseb, je pogoj, da ima podjetje vsaj enega zaposlenega starega nad 45 let.

Podjetje izvaja ukrepe upravljanja starejših zaposlenih.

Ukrepi so (v pomoč) navedeni v Katalogu ukrepov za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih, vendar štejejo tudi drugi ukrepi, ki jih podjetje izvaja in niso navedeni v katalogu.

Osebna rast in razvoj starejših od 45 let.

Zaposleni v podjetju, ki pridobiva priznanje SPP: Z leti še vedno zavzeti, izpolnijo vprašalnik o kakovosti odnosov. Priznanje dobijo podjetja, ki pri osebni rasti in razvoju starejših zaposlenih po samooceni zaposlenih ne izkazujejo bistvenih odstopanj od drugih starostnih skupin.

Uspešnost podjetja.

Podjetja, ki se potegujejo za priznanje SPP: Z leti še vedno zavzeti, morajo izkazovati tudi poslovno uspešnost. Uspešnost se predstavi z indeksom uspešnosti Bisnode BSX.

PRIZNANJA:

V okviru natečaja bodo podeljena naslednja priznanja:

1) SPP: Z leti še vedno zavzeti. Podeli se podjetjem, ki izpolnjujejo prijavne pogoje ter kriterije in jih potrdi strokovna komisija.

2) Posebno priznanje SPP: Z leti še vedno zavzeti dobi po eno podjetje v vsaki kategoriji (malo/srednje/veliko podjetje). Izbrana so podjetja, ki so zgled upravljanja starejših zaposlenih – bodisi po sestavi ukrepov, izvirnosti ukrepov, rezultatih ukrepov …

Na natečaj se lahko prijavite tukaj.

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in enkrat na mesec vas bodo v Vašem elektronskem predalu čakale sveže novice.

Izdelava kABI d.o.o.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Zavod ZID